kalla system4kalla system4
kalla system4
kalla system

Kalla energisystem

multicontrol cool MCC är utvecklad och speciellt anpassad för kalla system. 


Eder har gått från att vara pionjär till att vara marknadsledande med över 45 års erfarenhet av expansionsteknik. Man har utveckling som tradition och ett försprång som förpliktigar. Och med multicontrol cool MCC har försprånget utökats ytterligare...
kalla system2kalla system2
kalla system2
kalla system
Eder multicontrol är den senaste tekniken inom avgasning, expansion, tryckhållning och kontrollerad/automatisk spädvattenmatning i slutna energisystem. Produkten har marknadens överlägset bästa avgasningskapacitet och avgasar hela systemet ned till <0,1mg syre/liter och detta görs i kombination med tryckhållning och expansion till en försumbar driftskostnad. Produkterna har en påvisad livslängd på över 40 år tack vare sin höga kvalitet och sin patentskyddade teknik vilket ger en oslagbar LCC kalkyl. 

multicontrol har med sina olika modeller marknadens i särklass största arbetsområde och nu kan vi även erbjuda multicontrol cool MCC som är speciellt anpassad för kalla system. Vi har levererat multicontrol till kalla system med driftstemperatur - 45°C som lägst och det fungerar utmärkt. Dock brukar kalla systemtemperaturer i varma driftsutrymmen generera kondensation med korrosion som följd. Därför har Eder tagit fram multicontrol cool MCC som bygger på samma goda teknik som övriga multicontrol produkter men som har ett kondensbeständigt chassi samt med expansionskärl och detaljer i rostfritt utförande. Dessutom är kärlets utvändiga komponenter monterade på distanser som underlättar vid en eventuell isolering av kärlet. Detta gör multicontrol cool MCC till det självklara valet till kalla energisystem!