Energioptimering

Trovärdighet, erfarenhet och kvalitet. Utveckling som tradition – försprång som förpliktigar!


Värmeteknik har varit Eders kärnkompetens sedan Anton Eder grundade sin första smedja där de första kakelugnarna tillverkades. I över nio decennier har Eders ledare, medarbetare och distributionspartners arbetat framgångsrikt med att göra fastigheter till hem genom att utveckla produkter som gör det varmt, skönt och komfortabelt åt kunderna.

Utveckling under 4 generationer.
Företaget som ägs av familjen Eder sysselsätter ca 130 personer idag. ”Det viktigaste är fortsatt och rationell ekonomisk tillväxt” säger Mr Alfred Eder, bolagets försäljningsdirektör. ”Du måste skilja mellan kortsiktiga trender och den långsiktiga utvecklingen i kundernas krav för att verka framgångsrikt på denna marknad”.

Nu och framåt.
Värme innebär inte bara affärer för Eder. Det är ett bidrag för att bevara jorden som en beboelig livsmiljö för kommande generationer. ”Vi vill skapa kostnadseffektiva lösningar som tillfredsställer våra kunders krav gällande funktion, kvalitet, bekvämlighet och som fortfarande är hållbar samt miljömedveten”. För att möta dessa förväntningar förenar Eder teknik och innovation med 100% Österrikisk anda.

EDER Historia

1922

EDER Grundades. Anton Eder I. och hans hustru Margarethe startar företaget och öppnar en smedja där man under första tiden konstruerade kakelugnar. Anton Eder II. tog över företaget på femtiotalet och expanderade det till ett rikstäckande företag. Han satte sedan sitt livs arbete i händerna på sina söner Anton III, Johann och Alfred som tog över företaget.

1955

Produktionen av elko-Therm EDER bad-pannor började. Sedan dess har denna produkt sålt över 100.000 exemplar. Systemets selektiva värme och varmvatten konditionering utvecklades vid den tiden och används fortfarande i dag.

1972

Elko-mat EDER. Den första tryckenheten utvecklas och byggs i fabriken i Leisach. Detta var i början av elko-mat EDERs framgångssaga: Den nya tekniken patenteras - Under tiden sprids och distribueras denna EDER teknik globalt. Efterföljande utförande av produkten är Multicontrol serien som är aktuell på marknaden idag.

1973

Öppnades ett försäljningskontor i Wien för distribution av EDER värmeteknikprodukter och trycksättningsenheter.

1975

På världens ledande fackmässa för förnybar energi – ISH, Frankfurt presenteras Elko-mat tryckenhet för första gången inför internationell publik.

1964

Start av pannproduktion - varje produkt som tillverkas av EDER passerar många stationer innan de når slutkunden. De har utvecklats, optimerats och fulländats samt att kvaliteten kontrolleras och dokumenteras.

1969

Till moderbolaget i Bramberg förvärvas filialen/fabriken i Leisach, Lienz (östra Tyrolen). Elko-flex EDER expansionskärl och metallvaror börjar produceras. Detta lade grunden till den marknadsledande produktionen av expansionskärl och elko-mat trycksättningsenheter.

1970

Filial i Salzburg öppnas som kompetenscentrum för global distribution av EDER värmetekniska produkter.

1987​

Under namnet Biovent EDER presenteras en revolutionerande förgasande värmeteknik för vedpannor.

1995

En tid präglad av pelletspannor startar. EDER Pellevent representerar miljövänlig, effektiv och bekväm möjlighet till uppvärmning. Under årens lopp har den sålt i tusentals exemplar till glädje för många kunder.

1996

Internationella standarder - Certifiering enligt ISO 9001.

1997

Elko-mat EDER har etablerats väl på hemmaplan och globalt. Tillsammans med den nya utrustningen Elko-mat EDER Systemwart ökas framgångarna och varumärket stärks ytterligare.

2000

Förvärvas en fastighet i 23: e distriktet i Wien. Ett modernt kompetenscentrum för utveckling, support, utbildning, försäljning och service inrättas.

2001

För att hylla Anton Eder PLG insatser hedras företaget med Salzburg vapensköld.

2008

Omorganisering. Margarethe Rader (flicknamn Eder) och hennes man Andreas Rader tar över företagsledningen för att sätta kursen för framtiden som nästa generation i familjeföretaget.

2010

Multicontol lanseras. Multicontrol är vidareutvecklingen av den så framgångsrika och väl testade Systemwart och en ny milstolpe i EDERs tryckhållningsteknik.

2012

EDER företagsgrupp firar 90 år.

2014

I början av 2014 lanserades den nya företagsprofilen inklusive en ny logo och visionen "Better heating. Safe bet".


2015

Den så framgångsrika produktserien multicontrol breddas ytterligare med bl.a. cool MCC samt med nya innovativa tillbehör.